/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cum comentează Igor Dodon decizia de astăzi a Curții Constituționale privind desemnarea candidaturilor la funcția de premier

missing
15 mai 2019, ora 14:47

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră unica soluție pentru a fi depășită criza politică din țară este de a fi alese organele de conducere ale Parlamentului. Comentariul a fost făcut în contextul deciziei de azi a Curții Constituționale, pentru agenția de presă din Rusia TASS

„Singura modalitate de a depăși criza politică rămâne alegerea conducerii Parlamentului. Dacă acest lucru nu se va întâmpla în următoarele trei sau patru săptămâni, va fi necesar să fie dizolvat Parlamentul și să se organizeze alegeri anticipate, cel mai probabil, în toamna acestui an”, a spus șeful statului pentru presa rusă.

Astăzi, judecătorii CCM au decis că președintele Igor Dodon nu va putea înainta o candidatură la funcția de prim-ministru în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului.

La același subiect:

Maxim Lebedinschi, după decizia de azi a Curții Constituționale: „Ce se va întâmpla mai departe, ține de aleșii poporului”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram