Război în Ucraina, ziua 214: Rușii fug și în Mongolia, atac la Odesa și proteste în Daghestan: Forțele de ordine au tras în aer

politic

Dodon îi va face lui Erdogan o vizită de răspuns? Când e planificată deplasarea oficială a șefului statului în Turcia

15 mai 2019, ora 11:15
Distribuie:

Președintele țării Igor Dodon planifică o vizită oficială în Turcia. Despre acest lucru șeful statului a anunțat după o întrevedere la Chișinău cu ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

Deplasarea la Ankara, capitala Turciei, care ar putea fi o vizită de răspuns a lui Igor Dodon, după ce în anul trecut președintele turc Recep Erdogan a fost la Chișinău. Plecarea lui Dodon la Ankara ar putea avea loc în toamna acestui an.

Cât despre întâlnirea cu ambasadorul turc, Igor Dodon spune: „Am salutat relațiile de parteneriat strategic stabilite între țările noastre și mi-am exprimat speranța că în scurt timp va fi creat un Guvern care va iniția implementarea în practică a Acordului de cooperare strategică între Moldova și Turcia, semnat în toamna anului trecut de către președinții celor două state”.

De asemenea, Dodon i-a mulțumit diplomatului pentru proiectele economice și sociale care sunt implementate de Republica Turcia în Republica Moldova, și în special în UTA Găgăuzia: „Am fost unanimi în opinia că alegerile din această regiune trebuie să se desfășoare în mod democratic, cu respectarea tuturor standardelor internaționale”, a mai comentat președintele.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a fost în vizită oficială la Chișinău în toamna anului trecut. Acesta a participat la inaugurarea clădirii Președinției, renovată cu bani donați de Turcia.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram