/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Dodon îi va face lui Erdogan o vizită de răspuns? Când e planificată deplasarea oficială a șefului statului în Turcia

missing
15 mai 2019, ora 11:15

Președintele țării Igor Dodon planifică o vizită oficială în Turcia. Despre acest lucru șeful statului a anunțat după o întrevedere la Chișinău cu ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

Deplasarea la Ankara, capitala Turciei, care ar putea fi o vizită de răspuns a lui Igor Dodon, după ce în anul trecut președintele turc Recep Erdogan a fost la Chișinău. Plecarea lui Dodon la Ankara ar putea avea loc în toamna acestui an.

Cât despre întâlnirea cu ambasadorul turc, Igor Dodon spune: „Am salutat relațiile de parteneriat strategic stabilite între țările noastre și mi-am exprimat speranța că în scurt timp va fi creat un Guvern care va iniția implementarea în practică a Acordului de cooperare strategică între Moldova și Turcia, semnat în toamna anului trecut de către președinții celor două state”.

De asemenea, Dodon i-a mulțumit diplomatului pentru proiectele economice și sociale care sunt implementate de Republica Turcia în Republica Moldova, și în special în UTA Găgăuzia: „Am fost unanimi în opinia că alegerile din această regiune trebuie să se desfășoare în mod democratic, cu respectarea tuturor standardelor internaționale”, a mai comentat președintele.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a fost în vizită oficială la Chișinău în toamna anului trecut. Acesta a participat la inaugurarea clădirii Președinției, renovată cu bani donați de Turcia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram