Președintele țării Igor Dodon planifică o vizită oficială în Turcia. Despre acest lucru șeful statului a anunțat după o întrevedere la Chișinău cu ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer.

Deplasarea la Ankara, capitala Turciei, care ar putea fi o vizită de răspuns a lui Igor Dodon, după ce în anul trecut președintele turc Recep Erdogan a fost la Chișinău. Plecarea lui Dodon la Ankara ar putea avea loc în toamna acestui an.

Cât despre întâlnirea cu ambasadorul turc, Igor Dodon spune: „Am salutat relațiile de parteneriat strategic stabilite între țările noastre și mi-am exprimat speranța că în scurt timp va fi creat un Guvern care va iniția implementarea în practică a Acordului de cooperare strategică între Moldova și Turcia, semnat în toamna anului trecut de către președinții celor două state”.

De asemenea, Dodon i-a mulțumit diplomatului pentru proiectele economice și sociale care sunt implementate de Republica Turcia în Republica Moldova, și în special în UTA Găgăuzia: „Am fost unanimi în opinia că alegerile din această regiune trebuie să se desfășoare în mod democratic, cu respectarea tuturor standardelor internaționale”, a mai comentat președintele.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a fost în vizită oficială la Chișinău în toamna anului trecut. Acesta a participat la inaugurarea clădirii Președinției, renovată cu bani donați de Turcia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!