/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/FOTO. DOC/ 50 de studenți din țară vor beneficia de Burse de Merit în valoare de 12 mii de lei fiecare

missing
15 mai 2019, ora 09:47

50 de studenți din țară vor beneficia de Burse de Merit în valoare de 12 mii de lei fiecare. Ceremonia de decernare a avut loc ieri în incinta Centrului Național de Inovații Digitale în Educație ,,Clasa Viitorului”. Cele mai multe burse au fost oferite studenților Universității de Stat din Moldova, 12 la număr. Aceștia au fost urmați de studenții Universității Tehnice cu 11 burse și cei de la Academia de Studii Economice a Moldovei, 10 burse.  

Potrivit Ministerului Educației Culturii și Cercetării, în cadrul celei de a 23-a ediții a concursului ,,Burse de Merit” au participat 221 de studenţi de la 18 instituţii universitare. Programul oferă, în bază de concurs, 50 de burse unice a câte 12 mii de lei. Dintre care: 35 de burse, sunt oferite studenților de la ultimul an de studii, ciclul Licenţă și 15 burse sunt destinate studenţilor masteranzi de la primul an de studii, ciclul Masterat (inclusiv ultimul an din cadrul programelor de studii integrate).

,,Voi sunteți cei mai buni, cei care demonstrați, prin muncă zilnică, printenacitate și spirit competitiv că succesul poate fi obținut aici, acasă, în Republica Moldova. Vă doresc să continuați să fiți la fel de determinați, plini de energie și entuziasm și să contribuiți la crearea unui viitor frumos pentru țara noastră”, a susținut în cadrul evenimentului secretarul de stat Elena Belei. 

Pentru evaluarea dosarelor de participare şi selectarea finaliştilor Programului a fost instituită o Comisie Independentă de Experţi, care este formată din reprezentanţi ai comunităţii academice.

Programul ,,Burse de Merit” are drept obiective susținerea celor mai buni studenți din Republica Moldova și promovarea interesului acestora față de studii, cercetare și activități reexmatriculare. În cadrul celor 23 de ediții organizate anual, la concurs au participat 5700 de studenți, dintre care 1500 au beneficiat de Burse de Merit.

La concurs pot participa tineri cu vârsta de până la 30 ani, care sunt studenţi la ultimul an de studii (cu frecvenţă la zi, ciclul Licenţă), studenţii – masteranzi la primul an de studii (cu frecvenţă la zi) şi studenţii care urmează programe de studii integrate, de la penultimul şi ultimul an de studii (cu frecvenţă la zi), de la toate specialităţile, care îşi fac studiile la una din instituţiile de învăţământ universitar din Republica Moldova, care au media notelor pentru toţi anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile ştiinţelor social-umaniste, 8,5 – domeniile ştiinţelor exacte, tehnice şi medico-biologice şi 8 în cazul studenţilor cu dizabilităţi şi/sau orfani.

Foto: mecc.gov.md

Foto: mecc.gov.md

Mai jos puteți vedea lista instituţiilor de învăţământ universitar care au beneficiat de cele mai multe burse:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram