/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Pavel Filip i-a spus lui Johannes Hahn că autoritățile noastre și-ar dori consolidarea dialogului politic cu UE și reluarea asistenței financiare

missing
15 mai 2019, ora 07:20

Premierul în exercițiu Pavel Filip  avut la Bruxelles o întrevedere și cu Johannes Hahn, comisar european pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. Potrivit unui comunicat expediat ulterior de reprezentanții Guvernului, principalele teme de discuție dintre cei doi oficiali au vizat situația post-electorală din țară.

Totodată, Filip și Hahn au vorbit despre stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, inclusiv dialogul politic și cooperarea pentru dezvoltare.

„Oficialii au făcut un schimb de opinii despre reformele promovate de autorităţile Republicii Moldova şi nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE. În cadrul întrevederii, au fost trecute în revistă atât realizările, cât și domeniile unde sunt necesare eforturi suplimentare. Premierul Pavel Filip a reiterat că modernizarea țării și implementarea agendei de asociere sunt proiecțiunile strategice pentru țara noastră. Totodată, prim-ministrul a exprimat speranța ca următorul Guvern va rămâne angajat plenar în procesul dat”, se menționează în comunicatul expediat de serviciul de presă al Guvernului.

Potrivit lor, premierul consideră că, în condițiile actuale, expertiza și susținerea UE constituie ingredientele cheie pentru a reuși transformarea Republica Moldova și apropierea de UE, tocmai de aceea prim-ministrul a pledat pentru consolidarea dialogului politic, intensificarea cooperării la nivel de experți, precum și pentru reluarea asistenței financiare.

Zilele trecute, tot la Bruxelles, premierul în exercițiu Pavel Filip s-a întâlnit și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram