Un turc în vârstă de 50 de ani este cercetat penal de polițiștii de frontieră pentru că ar fi folosit un certificat de înmatriculare fals. Cazul a avut loc în prima jumătate a zilei de ieri, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

„În declarații cetățeanul Turciei nu a ascuns faptul că știa despre contrafacerea documentului. Acesta a precizat că pierduse originalul și pentru a nu fi mustrat de șeful său, a apelat la un prieten bulgar pe care l-a rugat să-i perfecteze unul nou”, informează polițiștii de frontieră.

Potrivit polițiștilor, bărbatul s-ar fi apropiat pe sensul de intrare în țară în timp ce se afla la volanul unui camion de marca Mercedes Benz cu remorcă. În cadrul controlului, polițiștii au observat că certificatul de înmatriculare nu corespunde unui act original după formă și conținut. La verificarea amănunțită a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare, a fost confirmat că acesta este falsificat.

Certificatul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals în actele oficiale.

Totodată, pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești a fost indisponibilizat doar cap tractorul, pentru care s-a prezentat actul falsificat, remorca fiind tractată de alt camion, la volanul căruia a urcat șoferul documentat.

Certificatul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals în actele oficiale. Totodată, pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești a fost indisponibilizat doar cap tractorul, pentru care s-a prezentat actul falsificat, remorca fiind tractată de alt camion, la volanul căruia a urcat șoferul documentat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!