/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO. FOTO/ Țuțu a inaugurat un drum care încă nu e gata. Primarul din Băcioi spune că democratul s-ar pregăti de alegeri

missing
15 mai 2019, ora 16:28

Mai nou, drumurile sunt inaugurate chiar dacă nu sunt gata nici pe jumătate. S-a întâmplat în comuna Băcioi, acolo unde ieri, în prezența unui preot și a fostului deputat, Constantin Țuțu, a fost lansată o porțiune de stradă, reparată în cadrul proiectului „Drumuri Bune”. Strada, lungă de trei kilometri, încă nu a fost construită în întregime, iar asfaltul deja s-a deteriorat, pe alocuri. Primarul din localitate îl acuză pe Constantin Țuțu că s-ar pregăti de alegeri locale sau de anticipate. Democratul nu a fost de găsit pentru o reacție.

Despre faptul că a participat la darea în exploatare a drumului, Constantin Țuțu a anunțat pe pagina sa de pe Facebook. El a scris că lucrările s-au încheiat cu succes și că el a monitorizat procesul de construcție. Însă, în realitate drumul încă nu este gata, iar pe unele porțiuni asfaltul se surpă. Într-un loc, stratul a fost turnat chiar peste gunoi.

Și astăzi, la fața locului am surprins mai mulți muncitori care ne-au spus că drumul încă nu a fost terminat și că doar o mică porțiune a fost dată în exploatare.

„Prima parte e finalizată numai. – Dar puteți să ne explicați și nouă, a fost dat în exploatare? s-a terminat? – Nu. Nu s-a terminat. Prima parte a fost dat în exploatare ieri până la, care sunt grosimea 7 centimetri, bucata asta unde stăm noi acum, da a doua parte acolo a mers doar stratul de îndreptare și continuă să mai meargă încă un strat”.

Totuși, când i-am arătat imaginile cu asfaltul turnat peste gunoi acesta a spus că nu știe cum s-a întâmplat.

„– Dumneavoastră cum ați explica acest fapt? Nu a fost curățat înainte de a fi plasat? – A fost, dar nu știu. Vedem”.

Localnicii se mulțumesc și cu atâta. Unii presupun că fostul deputat a participat la inaugurare pentru că ar fi contribuit și el cumva. Însă cu ce, nici ei nu cunosc.

„Noi spunem mulțumesc de ceea ce este. – Dar dumneavoastră cunoașteți cine a reparat drumul, din banii cui? – Nu știu din banii cui, dar a contribuit Constantin Țuțu. – Dar cu ce a contribuit? – Eu ce pot să spun anume de ce, dar după câte cunosc dumnealui a venit, a tăiat lenta, chestii, a fost pe aici, pe acest drum”.

„Cum credeți cam cât o să țină drumul acesta? – Eu cred că o să țină oleacă dacă nu or merge tractoare grele”.

„A dat ajutor primarul orașului. Ieri la sfințirea drumului a participat Constantin Țuțu, cum credeți de ce a venit el, dar nu primarul? – Apoi el a făcut tăt. El a pus ca să facă drumul aici. A pus piatră întâi”.

Am încercat să-l contactăm pe Constantin Țuțu să aflăm care totuși a fost contribuția lui, telefonul acestuia însă a fost deconectat. Pe de altă parte, primarul comunei crede că democratul și-ar face campanie din banii publici.

Se apropie alegerile locale, fie că se apropie alegerile anticipate parlamentare și respectiv încearcă să-și facă campanie pe seama la banii, pe banii contribuabililor”, a declarat primarul de Băcioi, Vitalie Șalari.

La inaugurarea drumului a fost invitat și un preot, care, la rândul lui, a fost rugat de un alt cleric să sfințească asfaltul.

„Mi s-a spus să vin, adică aducem o rugăciune de mulțumire domnului pentru că s-au finisat aceste lucrări. Mai departe, eu personal nu-l știu pe dânsul”, a spus preotul, Mihai Cepraga.

După ultimele alegeri parlamentare, Constantin Țuțu nu a reușit să ajungă în legislativ. La ultima sa apariție în public, pe 9 mai, democratul a declarat că nu va candida la alegerile locale, iar ce ține de activitatea sa politică va face ce-i va spune partidul.

„În caz de alegeri anticipate sunteți pregătit? O să fac ce o să spună partidul. Veți candida la locale? Nu”, a declarat ex-deputatul PDM, Constantin Țuțu.

Constantin Țuțu a candidat pe circumscripția numărul 33 și a pierdut în fața lui Andrei Năstase, acumulând cu cinci mii de voturi mai puțin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram