UPDATE, ORA 14.05: Pavel Grigorciuc rămâne în arest preventiv, chiar dacă președintele PCRM, Vladimir Voronin, a vrut să fie garant pentru eliberarea lui, la fel ca și ex-deputata PCRM Elena Bodnarenco.  Instanța de judecată a respins cererea avocaților și i-a prelungit mandatul de arestare preventivă. 

„Ce pot să comentez? Judecătorul nu e vinovat, el e supus, l-au obligat să ia această decizie, așa cum l-au obligat să-l aresteze pe Grigorciuc”, a comentat ulterior Vladimir Voronin.

„Am văzut că judecătorul nu este liber în decizie și se aplică standarde duble”, a comentat și ex-deputata Elena Bodnarenco.

„Sunt impuși, sunt presați este o instanță capturată care execută comenzi politice (…)”, a comentat decizia judecătorilor avocatul lui Pavel Grigorciuc, Eduard Rudenco. Apărătorul a mai spus că Grigorciuc trebuie să răspundă contravențional. Totuși, acesta spune că presupunerile lui sunt activistul ar putea fi privat de libertate.

Rudenco spune că va ataca decizia de azi a instanței de fond la Curtea de Apel, doar că el nu crede în corectitudinea acestei instanțe.

Avocatul a mai spus că nu înțelege cum au dispărut înregistrările video care au surprins momentul în care Grigorciuc îl lovește pe Sîrbu.

O nouă ședință în acest dosar va avea loc peste două zile.

ORA 12.09: Procurorii au cerut ca Eduard Rudenco, avocatul lui Pavel Grigorciuc, să fie înlăturat din proces, din motiv că acesta a fost anterior parte din dosar. Aceștia au cerut ca Rudenco să fie audiat mai apoi în calitate de martor. Totuși, instanța de judecată a respins cerea acuzatorului.

Ședința de judecată continuă. Pavel Grigorciuc, aflat în arest preventiv, a fost adus la Judecătorie, iar deputatul Sergiu Sîrbu, care are statut de parte vătămată, nu este prezent la ședință.

Grigorciuc a cerut instanței să-l sancționeze pe Sîrbu pentru că acesta nu s-a prezentat la ședință.

L-am sunat pe Sergiu Sîrbu pentru a obține o replică la acest subiect, dar acesta ne-a deconectat apelul.

Totodată, apărarea a solicitat instanței să-l elibereze pe Grigorciuc din arest preventiv, în baza garanțiilor depuse de ex-deputații Vladimir Voronin și Elena Bodnarenco (detalii AICI).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!