UPDATE, ORA 14.05: Pavel Grigorciuc rămâne în arest preventiv, chiar dacă președintele PCRM, Vladimir Voronin, a vrut să fie garant pentru eliberarea lui, la fel ca și ex-deputata PCRM Elena Bodnarenco.  Instanța de judecată a respins cererea avocaților și i-a prelungit mandatul de arestare preventivă. 

„Ce pot să comentez? Judecătorul nu e vinovat, el e supus, l-au obligat să ia această decizie, așa cum l-au obligat să-l aresteze pe Grigorciuc”, a comentat ulterior Vladimir Voronin.

„Am văzut că judecătorul nu este liber în decizie și se aplică standarde duble”, a comentat și ex-deputata Elena Bodnarenco.

„Sunt impuși, sunt presați este o instanță capturată care execută comenzi politice (…)”, a comentat decizia judecătorilor avocatul lui Pavel Grigorciuc, Eduard Rudenco. Apărătorul a mai spus că Grigorciuc trebuie să răspundă contravențional. Totuși, acesta spune că presupunerile lui sunt activistul ar putea fi privat de libertate.

Rudenco spune că va ataca decizia de azi a instanței de fond la Curtea de Apel, doar că el nu crede în corectitudinea acestei instanțe.

Avocatul a mai spus că nu înțelege cum au dispărut înregistrările video care au surprins momentul în care Grigorciuc îl lovește pe Sîrbu.

O nouă ședință în acest dosar va avea loc peste două zile.

ORA 12.09: Procurorii au cerut ca Eduard Rudenco, avocatul lui Pavel Grigorciuc, să fie înlăturat din proces, din motiv că acesta a fost anterior parte din dosar. Aceștia au cerut ca Rudenco să fie audiat mai apoi în calitate de martor. Totuși, instanța de judecată a respins cerea acuzatorului.

Ședința de judecată continuă. Pavel Grigorciuc, aflat în arest preventiv, a fost adus la Judecătorie, iar deputatul Sergiu Sîrbu, care are statut de parte vătămată, nu este prezent la ședință.

Grigorciuc a cerut instanței să-l sancționeze pe Sîrbu pentru că acesta nu s-a prezentat la ședință.

L-am sunat pe Sergiu Sîrbu pentru a obține o replică la acest subiect, dar acesta ne-a deconectat apelul.

Totodată, apărarea a solicitat instanței să-l elibereze pe Grigorciuc din arest preventiv, în baza garanțiilor depuse de ex-deputații Vladimir Voronin și Elena Bodnarenco (detalii AICI).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!