/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Voronin spune că PCRM nu are noroc la alegerile primarului de Chișinău: „Dodon a câștigat o dată cu 2%, dar le-a vândut lui Chirtoacă și Ghimpu”

15 mai 2019, ora 19:58

Președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, spune că formațiunea pe care o conduce se pregătește de alegerile locale, care ar trebui să aibă loc anul acesta în Republica Moldova. Liderul comuniștilor zice că partidul va pregăti candidați atât pentru primării, cât și pentru consilii raionale, însă, mai puțin la Primăria Chișinău. Spune că în capitală PCRM-ului nu prea îi merge. 

„Nouă nu ne merge la Primăria capitale, partidul nostru nu a câștigat niciodată. O dată am câștigat, Dodon a câștigat cu 2%, dar le-a vândut lui Chirtoacă și lui Ghimpu peste noapte. Noaptea Dodon avea 52%, iar Chirtoacă 48%, iar dimineața invers, Chirtoacă 52%, iar Dodon 48%. Noi i-am spus să apeleze să protesteze, nu a făcut chestia asta”, a declarat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM spune că o eventuală candidatură din partea comuniștilor la alegerile locale din Chișinău se discută, dar acum „e greu de spus” pe cine vede Voronin în calitate de candidat la această funcție.

„Eu, ca locuitor al Chișinăului, m-aș debarasa de interesul politic, aici trebuie un gospodar. Uitați-vă ce s-a făcut cu orașul acesta, aici trebuie un gospodar cu mână de fier. Trebuie împuterniciri cu totul altele, trebuie de schimbat statutul Chișinăului”, a mai zis Voronin.

Nu este clar când vor fi organizate alegerile locale în Republica Moldova, din motiv că data acestora este stabilită de Parlament, însă, în prezent, Legislativul rămâne nefuncțional, din motiv că partidele care au acces în Parlament după alegerile din februarie, nu au ajuns la un consens pentru formarea unei majorități parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram