UPDATE, ORA 15.24 Ședința de judecată care urma să aibă loc astăzi a fost amânată pentru data de 17 iulie 2019, din motiv că nu au fost prezente toate părțile implicate în dosar.

Potrivit procurori Diana Beșleagă, de la ședință a lipsit unul dintre inculpați. Avocatul acestuia a motivat absența lui prin faptul că recent clientul său a suferit recent o intervenție chirurgicală.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că inculpatul care a lipsit de la ședință este președintele Consiliului de administrare al Băncii Sociale.

Aceasta urma să fie prima ședință din dosar.

ORA 14.35: Astăzi va avea loc o ședință de judecată într-un dosar legat de frauda bancară, informează Procuratura Anticorupție. Este vorba despre un dosar în care figurează 126 de milioane din frauda bancară.

„Pe banca acuzaților vor compărea șase persoane. Printre aceștia se numără: președintele Consiliului de administrare al Băncii, vicepreședintele Consiliului de administrare al Băncii, trei membri ai Consiliului de administrare al Băncii, cât și administratorul companiei ce a beneficiat de credit”, informează procurorii.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, prin acțiunile intenționate și anume acordarea creditelor cu încălcarea intenționată a regulilor de creditare și normelor de prudență financiară, inculpații au cauzat instituției financiare daune în proporţii deosebit de mari în valoare totală de 126 869 723,69 lei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!