Pretorul sectorului Buiucani al capitalei Valeriu Nemerenco a fost eliberat din funcție printr-o dispoziție a primarului interimar al capitalei Ruslan Codreanu. 

În locul lui Valeriu Nemerenco în funcția de pretor a fost numit Vadim Brînzaniuc, care a fost până acum vicepretor al acestui sector.

La rândul său, Nemerenco a fost numit vicepretor, de asemenea, printr-o dispoziție a primarului interimar.

Contactat de TV8, primarul interimar Ruslan Codreanu ne-a spus că decizia de a pleca din funcția de pretor îi aparține lui Valeriu Nemerenco.

„Dumnealui singur a venit cu rugămintea să-l transfer pe poziția de vicepretor. Am avut o discuție ca de obicei, noi suntem într-o relație foarte OK cu domnul Nemerenco. El zice că, dat fiind faptul că domnul Brînzaniuc este o persoană tânără și activă, el e gata să pună umărul și să-i ofere suportul. El vrea să rămână mai departe în echipă, să ajute”, a spus Ruslan Codreanu.

Nemerenco activează la Pretura Buiucani de câteva decenii, la rândul său, Brînzaniuc a fost numit în funcția de vicepretor de aproximativ jumătate de an, anterior, acesta a fost șeful Direcției Relații Publice a Primăriei Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!