/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Codreanu l-a eliberat din funcție pe pretorul sectorului Buiucani. Cine i-a luat locul și cum comentează primarul

missing
16 mai 2019, ora 16:27

Pretorul sectorului Buiucani al capitalei Valeriu Nemerenco a fost eliberat din funcție printr-o dispoziție a primarului interimar al capitalei Ruslan Codreanu. 

În locul lui Valeriu Nemerenco în funcția de pretor a fost numit Vadim Brînzaniuc, care a fost până acum vicepretor al acestui sector.

La rândul său, Nemerenco a fost numit vicepretor, de asemenea, printr-o dispoziție a primarului interimar.

Contactat de TV8, primarul interimar Ruslan Codreanu ne-a spus că decizia de a pleca din funcția de pretor îi aparține lui Valeriu Nemerenco.

„Dumnealui singur a venit cu rugămintea să-l transfer pe poziția de vicepretor. Am avut o discuție ca de obicei, noi suntem într-o relație foarte OK cu domnul Nemerenco. El zice că, dat fiind faptul că domnul Brînzaniuc este o persoană tânără și activă, el e gata să pună umărul și să-i ofere suportul. El vrea să rămână mai departe în echipă, să ajute”, a spus Ruslan Codreanu.

Nemerenco activează la Pretura Buiucani de câteva decenii, la rândul său, Brînzaniuc a fost numit în funcția de vicepretor de aproximativ jumătate de an, anterior, acesta a fost șeful Direcției Relații Publice a Primăriei Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram