/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Decis! Când va fi investit Zelensky în funcția de președinte al Ucrainei

16 mai 2019, ora 12:44

Legislativul ucrainean a decis data când va avea loc ceremonia de investire a lui Vladimir Zelensky în funcția de președinte al Ucrainei. Evenimentul va avea loc pe 20 mai, scrie Rbc.ua.

Decizia a fost luată azi cu votul a 315 de deputați ucraineni.

Anterior, Vladimir Zelensky a venit cu propunerea ca ceremonia de investire a sa în funcția de președinte să aibă loc pe 19 mai, însă inițiativa nu a fost susținută de parlamentarii ucraineni.

În urma alegerilor prezidențiale care au avut loc în Ucraina pe 30 martie 2019, Vladimir Zelensky a acumulat circa 73% dintre voturile alegătorilor. În același timp, contracandidatul său din turul doi și actualul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenco, a luat 24 la sută din voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram