Deputații din Blocul ACUM au înregistrat astăzi o inițiativă legislativă care prevede anularea legii care permite deschiderea benzinăriilor Duty-Free.

Aceștia argumentează inițiativa prin faptul că Legea dată ( nr.172/2018) a fost aprobată fără respectarea prevederilor constituționale, contravine angajamentelor Republicii Moldova, asumate față de Uniunea Europeană și generează prejudicii majore la bugetul de stat.

„Dacă vă aduceți aminte, în vara anului 2018, Partidul Democrat a votat o lege (Legea nr.172/2018 pentru modificarea unor acte legislative – art.XVI pct.6 și pct.11) potrivit căreia, în punctele de trecere a frontierei, se permite vânzarea produselor petroliere – a benzinei și motorinei – care ar fi scutite de plata accizelor și T.V.A. (adică benzinării duty-free). Legea a votat votată ”pe sub masă”, adică în mod netransparent, amendamentul aparținând unui deputat anonim pe nume Vladimir Cernat”, a comentat deputatul blocului ACUM Sergiu Litvinenco.

Inițiativa este semnată de zece deputați din Blocul ACUM.

DOC: Facebook/Sergiu Litvinenco

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!