/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ ACUM înregistrează o inițiativă legislativă care vizează benzinăriile Duty-Free. Vor anularea legii care permite deschiderea acestora

16 mai 2019, ora 18:18

Deputații din Blocul ACUM au înregistrat astăzi o inițiativă legislativă care prevede anularea legii care permite deschiderea benzinăriilor Duty-Free.

Aceștia argumentează inițiativa prin faptul că Legea dată ( nr.172/2018) a fost aprobată fără respectarea prevederilor constituționale, contravine angajamentelor Republicii Moldova, asumate față de Uniunea Europeană și generează prejudicii majore la bugetul de stat.

„Dacă vă aduceți aminte, în vara anului 2018, Partidul Democrat a votat o lege (Legea nr.172/2018 pentru modificarea unor acte legislative – art.XVI pct.6 și pct.11) potrivit căreia, în punctele de trecere a frontierei, se permite vânzarea produselor petroliere – a benzinei și motorinei – care ar fi scutite de plata accizelor și T.V.A. (adică benzinării duty-free). Legea a votat votată ”pe sub masă”, adică în mod netransparent, amendamentul aparținând unui deputat anonim pe nume Vladimir Cernat”, a comentat deputatul blocului ACUM Sergiu Litvinenco.

Inițiativa este semnată de zece deputați din Blocul ACUM.

DOC: Facebook/Sergiu Litvinenco

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram