Președintele țării Igor Dodon spune că este de acord cu decizia de ieri a Curții Constituționale (CCM), potrivit căreia el nu poate să înainteze candidaturi la funcția de prim-ministru până când nu va fi aleasă conducerea Parlamentului. „Este o logică în asta”, a spus Dodon aseară, la emisiunea „Glavnyi Vopros” de la NTV Moldova.

„Dacă nu ne adresam la CCM și dacă nu înaintam un candidat, atunci erau să se găsească deștepți care să spună că Dodon încalcă Constituția, de aceea noi ne-am adresat, ca să fie totul clar (…). Mai întâi trebuie să fie aleasă conducerea Parlamentului, dar așa despre ce să vorbim?”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului spune că în timpul apropiat se va mai adresat o dată la CCM cu solicitarea ca judecătorii constituționali să stabilească exact termenul limită pentru dizolvarea Parlamentului. În Constituție scrie că Legislativul poate fi dizolvat de președintele țării în decurs de trei luni, dacă deputații nu aprobă în acest răstimp vreo lege sau dacă nu investesc un Guvern. Potrivit lui Igor Dodon, unii juriști sunt de părere că acest termen pornește de pe 9 martie, data când au fost validate alegerile, iar alții cred că numărătoarea inversă începe de pe 21 martie, când a fost convocată prima ședință a Legislativului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!