/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Dodon este de acord cu decizia de ieri a CCM și spune că în timpul apropiat se va adresa la Curte cu o altă întrebare

missing
16 mai 2019, ora 08:25

Președintele țării Igor Dodon spune că este de acord cu decizia de ieri a Curții Constituționale (CCM), potrivit căreia el nu poate să înainteze candidaturi la funcția de prim-ministru până când nu va fi aleasă conducerea Parlamentului. „Este o logică în asta”, a spus Dodon aseară, la emisiunea „Glavnyi Vopros” de la NTV Moldova.

„Dacă nu ne adresam la CCM și dacă nu înaintam un candidat, atunci erau să se găsească deștepți care să spună că Dodon încalcă Constituția, de aceea noi ne-am adresat, ca să fie totul clar (…). Mai întâi trebuie să fie aleasă conducerea Parlamentului, dar așa despre ce să vorbim?”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului spune că în timpul apropiat se va mai adresat o dată la CCM cu solicitarea ca judecătorii constituționali să stabilească exact termenul limită pentru dizolvarea Parlamentului. În Constituție scrie că Legislativul poate fi dizolvat de președintele țării în decurs de trei luni, dacă deputații nu aprobă în acest răstimp vreo lege sau dacă nu investesc un Guvern. Potrivit lui Igor Dodon, unii juriști sunt de părere că acest termen pornește de pe 9 martie, data când au fost validate alegerile, iar alții cred că numărătoarea inversă începe de pe 21 martie, când a fost convocată prima ședință a Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram