/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fosta șefă a Inspectoratului Fiscal din Sîngerei, condamnată de Curtea Supremă de Justiție

16 mai 2019, ora 16:12

Fosta șefă a Inspectoratului Fiscal de Stat din Sîngerei a fost condamnată și de Curtea Supremă de Justiție, informează Procuratura Generală. Fosta funcționară a fost învinuită de opt fapte de corupere pasivă.

Dosarul pe numele acesteia a fost pornit încă în anul 2013. Procurorii au stabilit că aceasta a pretins, extorcat și primit bunuri de la reprezentanții unor agenți economici în schimbul asigurării că în privința acestora nu vor fi inițiate controale fiscale, fie pentru modificarea actelor de control fiscal sau înlocuirea responsabilului de funcționarea postului fiscal instituit la agentul economic.

Totul s-ar fi produs în perioada anilor 2011 – 2014. Acesta lua drept mită atât bani cât și marfă de larg consum, materiale pentru construcție și seturi de cadouri cu bomboane pentru sărbătorile de iarnă.

Pe 3 martie 2018, fosta funcționară a fost condamnată de prima instanță, fiindu-i stabilită o pedeapsă prin cumul, sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani și amendă în mărime de 140 mii lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de șapte ani.

Sentința fiind contestată ulterior cu apel de către ambele părți, Curtea de Apel Bălți. Astfel, ea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare cu amendă de 60 mii lei și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de cinci ani. Fiind absentă la pronunțarea deciziei, instanța a dispus executarea pedepsei închisorii din momentul reținerii acesteia.

Decizia instanței de apel a fost contestată de părți cu recurs la Curtea Supremă de Justiție. Aceasta, însă, a fost menținută pe data de 8 mai 2019.

Procurorii precizează că faptele de corupere pasivă cu extorcare, după înăsprirea sancțiunilor penale, sunt pasibile la moment de închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 300 la 400 mii lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram