Fostul ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc a spus că se va adresa în instanța superioară pentru a-și căuta dreptate, după ce ieri, acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, de magistrații Curții de Apel Chișinău. 

„Dacă nu se face dreptate în Republica Moldova, vom merge la CEDO”, a spus Chirinciuc reporterilor TV8.

Ex-ministrul spune că se află în țară. Același lucru afirmă și avocatul acestuia Sergiu Cîrlig.

Avocatul lui Chirinciuc spune că, după ce va face cunoștință cu decizia motivată Curții de Apel, apărarea are la dispoziție o lună pentru a ataca hotărârea la Curtea Superemă de Justiție.

Chirinciuc a fost condamnat pentru trafic de influență și abuz în serviciu. Fostul ministru, împreună cu şefii a două companii de construcţie au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017 și, fiind audiaţi, şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. Prima instanță l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, dar acesta a atacat sentința la Curtea de Apel.

La același subiect:

Iurie Chirinciuc nu a asistat ieri la pronunțarea sentinței! Cum califică avocatul său pedeapsa dictată de Curtea de Apel

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!