Iurie Chirinciuc, fostul ministru al Transporturilor, condamnat ieri de magistrații Curții de Apel Chișinău la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, nu a fost prezent ieri la pronunțarea sentinței. Avocatul ex-ministrului Sergiu Cîrlig spune că acesta a fost prezent la cercetarea judecătorească, însă, din motiv că pronunțarea hotărârii s-a lăsat mult așteptată, părțile au plecat din instanță. 

Apărătorul lui Chirinciuc spune că nu a fost luată deocamdată o decizie, dacă hotărârea de ieri a magistraților de la Curtea de Apel va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție, or, nici el, nici Iurie Chirinciuc nu au luat cunoștință cu decizia motivată a judecătorului.

„În cazul în care domnul Chirinciuc va manifesta dezacordul cu poziția instanței, desigur că o vom ataca, la moment însă nu știm”, a spus avocatul Cîrlig.

De asemenea, apărătorul lui Iurie Chirinciuc a calificat sentința ca fiind prea dură, în opinia sa.

Nu am reușit să obținem un comentariu de la Iurie Chirinciuc, acesta are telefonul deconectat. Avocatul lui însă afirmă că el se află în țară.

Ulterior, potrivit apărătorului, urmează ca instanța să transmită decizia organului care se ocupă cu executarea pedepselor, să-i înmâneze și lui Chirinciuc decizia Curții de Apel, și respectiv să-l impună să-și ispășească pedeapsa.

Chirinciuc a fost condamnat pentru trafic de influență și abuz în serviciu. Fostul ministru, împreună cu şefii a două companii de construcţie au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017 și, fiind audiaţi, şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. Prima instanță l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, dar acesta a atacat sentința la Curtea de Apel.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!