/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Tipii care ar fi vândut droguri în apropierea mai multor colegii din Chișinău, trimiși în judecată. Ar putea fi condamnați la 15 ani de închisoare

missing
16 mai 2019, ora 09:23

Procurorii îi trimit în instanța de judecată pe cei 13 indivizi, care ar face parte dintr-o grupare criminală organizată, specializată în comercializarea drogurilor. Din spusele oamenilor legii, aceștia vindeau substanțe narcotice preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ din capitală.

Presupușii membri ai acestei gripări criminale sunt cercetați penal pentru circulaţia ilegală a etnobotanicelor în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari.

„Inculpații, împărțind rolurile între ei, au creat o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a produselor etnobotanice, preponderent în adiacentul instituțiilor de învățământ. Astfel, unii membri primeau substanțele etnobotanice în cantități mai mari, alții le repartizau și împachetau în cantități mai mici în pachete de tip zip-lock cu greutatea între 3 – 5 grame, ulterior distribuite pentru realizare dealerilor stradali”, informează Procuratura Generală (PG).

Aceștia vindeau zilnic câte aproximativ o sută de pachete cu droguri, la un preț de o sută de lei per pachet, în special în apropierea Centrelor de excelență din sect. Botanica.

„Ca rezultat al activității de producere, ambalare și utilizare a etnobotanicelor și analogilor lor, de către membrii grupului criminal, pe parcursul câtorva luni, pe teritoriul mun. Chișinău, au fost comercializate mai multe kilograme de astfel de cannabinoizi sintetici.
Inițial, au fost identificați 11 membri ai grupului, cu vârsta cuprinsă între 20 și 55 ani, nouă dintre ei anterior judecați pe infracțiuni similare, iar ulterior au fost identificați și reținuți și alți doi membri ai acestei reuniuni infracționale”, precizează reprezentanții PG.

S-a constatat că unul din coordonatorii grupării criminale era un deținut al Penitenciarului nr. 4, Cricova, fiind recunoscut ca un membru al organizației criminale „Patron”.

În urma perchezițiilor făcute pe acest caz au fost depistate și ridicate cantități deosebit de mari de cannabinoizi sintetici, cântare și telefoane mobile destinate pentru funcționalitatea grupării criminale. Totodată, s-au pus sechestre pe bunurile inculpaților în valoare de peste jumătate de milion de lei.

În caz de condamnare, inculpații riscă până la 15 ani de închisoare.

NOTĂ: Etnobotanicele reprezintă droguri sintetice, produse în laboratoare artizanale, având o componență vegetală și fiind stropite cu substanțe extrem de toxice. Impactul acestora asupra sănătății consumatorilor poate depăși efectele nocive ale drogurilor „clasice”, mai ales în rândul adolescenților, care nu realizează pericolul căruia se expun consumând etnobotanice, odată ce acestea pot crea dependență de la prima utilizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram