Primul moldovean care și-a cumpărat cetățenia, altfel spus, primul beneficiar al Legii cetățeniei prin investiții, este un om de afaceri din domeniul IT. Cel puțin așa ne informează cei de la Agenția Servicii Publice (ASP). Numele persoanei care a devenit moldovean după ce a investit bani nu este făcut public, precum nici țara de unde acesta provine. Reprezentații ASP spun că acestea sunt date cu caracter personal și nu vor fi făcute publice. 

„Este o persoană care reprezintă domeniul afacerii, din domeniul IT, este o persoană care intenționează să beneficieze de posibilitățile pe care le oferă parcurile IT din Republica Moldova, are intenția de a-și extinde afacerile în Republica Moldova, în special să coopereze cu Universitatea Tehnică din Moldova pentru a implica în afacerea sa tânăra generație”, a spus Iulia Petuhov, vicedirectoarea ASP.

În total, potrivit reprezentantei ASP, până în prezent au fost înregistrate 23 de solicitări de l persoane care vor să obțină cetățenia țării noastre, investind bani.

Anterior, presa a scris că una dintre persoanele care a solicitat obținerea cetățeniei prin investiție ar fi soția lui Ilan Șor, Sara Șor, interpreta cunoscută sub numele ei de scenă Jasmin. Întrebată de jurnaliști dacă este adevărat acest lucru, vicedirectoarea ASP a spus că nici nu confirmă, nici nu infirmă aceste informații.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!