Nu și-au primit salariile de șapte luni. Este cazul a peste 60 de angajați ai unei întreprinderi de stat din Briceni. Oamenii se plâng că nu mai au cu ce-și hrăni familile, asta chiar dacă zi de zi vin la serviciu. Pe de altă parte, cei de la Agenția Proprietăți Publice, autoritate care de câteva luni gestionează stațiunea de irigare, spun că vor veni cu răspuns după ce vor documenta situația.

Obosiți să tot aștepte salariile ce li se cuvin, angajații stațiunii au organizat un fel de protest. Din spusele inginerului Raisa Galamiga, oamenii trăiesc de la o zi la alta.

RAISA GALAMIGA, INGINER HIDROTEHNIC, STAȚIUNEA TEHNOLOGICĂ PENTRU IRIGARE BRICENI:  „Oamenii cum rezistă, oamenii sunt pe loc, oamenii în toată ziua vin la oficiu, nu au un bănuț de întreținere, au copii sunt care lucrează câte doi din familie la noi din întreprindere, vrem ca să ne ajute cineva. Toți operatorii noștri chiar și noi administrația în toată ziua de la ora opt până la cinci stăm la lucru, lucrăm pedegeaba”.

Directorul întreprinderii a declarat că până vara trecută, stațiunea nu se confrunta cu datorii, având multiple solicitări pentru a iriga pământurile. Dar, pentru că vara a fost ploioasă, întreprinderea a acumulat pierderi de peste două milioane de lei. La începutul anului, stațiunea ar fi primit de la stat subvenții, însă banii ar fi ajuns doar pentru achitarea salariilor pentru perioada iunie – noiembrie 2018.

SINCRON: NICOLAE OBERȘT, DIRECTOR, STAȚIUNEA TEHNOLOGICĂ PENTRU IRIGARE BRICENI: „Problema este că din noiembrie 2018 până acum nu putem să achităm salariul la oameni –din ce cauză -din cauza că de la guvern nu am primit subvenții, sumă care să acopere aceste cheltuieli”.

La adunare au fost prezenți și doi deputați ai Blocului ACUM care au făcut un live pe Facebook prin care au mediatizat cazul.

ALEXANDRU SUSLARI, DEPUTAT ACUM PLATFORMA DA: „Datoriile salariale de cifrează la un milion o sută șaptezeci de mii, dar datoria totală a acestei întreprinderi este de un milion și șapte sute. Iată aici sunt aici descifrări. Cum au fost bugetați banii astfel încât această întreprindere a rămas fără surse”.

Din septembrie, 2018 Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Briceni a trecut din gestiunea agenției Apele Moldovei la balanța Agenției Proprietăți Publice. Reprezentantul serviciului de presă ne-a declarat că o reacție va urma abia după ce cazul va fi documentat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!