În răspunsul primit de deputatul Andrei Năstase din Federația Rusă la solicitarea de informații despre dosarul de la Moscova în care este vizat, potrivit autorităților ruse, președintele Partidul Democrat (PD) și deputatul Vlad Plahotniuc și omul de afaceri aflat în detenție Veaceslav Platon, se menționează că investigația vizează o grupare infracțională internațională, care ar fi făcut operațiuni valutare ilegale. 

Potrivit documentului obținut de TV8, anchetatorii cercetează tranzacții financiare dubioase din Federația Rusă pe conturile unor persoane nerezidente, inclusiv de la BC Moldindconbank din Republica Moldova, cu utilizarea actelor false.

Năstase a fost citat la Moscova să ofere informațiile pe care le deține despre acest caz pe data de 13 mai. Zilele trecute, acesta a fost întrebat de presă dacă a făcut o vizită la Moscova recent, făcând referire nemijlocit la această presupusă citație, dar Năstase a negat că ar fi fost în Federația Rusă.

Mai multe detalii la acest subiect urmăriți duminică, la TV8, în cadrul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață, la care va fi invitat Andrei Năstase. Emisiunea va începe la ora 20:00. Aceasta poate fi urmărită și pe www.TV8.md și pe pagina de Facebook TV8.md.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!