/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Pățania a patru șoferi din Moldova, după ce-au fost prinși beți la volan. Au aruncat lei și euro în mașina polițiștilor

missing
17 mai 2019, ora 16:42

Patru șoferi care au fost prinși beți la volan și cu permis de conducere fals sunt cercetați pentru dare de mită, după ce au încercat „să cumpere” inspectorii de patrulare, ca aceștia să închidă ochii. 

Conducătorii auto mai mergeau încă și cu viteză mare.

Pentru „a se înțelege” cu polițiștii, șoferii au încercată să le dea bani: de la 300 la 3500 de lei.

Acum, ei sunt cercetați penal pentru corupere activă și riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100 000 până la 200 000 lei, pentru că au încercat să mituiască polițiștii de patrulare, însă tentativele au eșuat.

Cazurile au avut loc în raioanele Sîngerei, Glodeni și Rîșcani, potrivit Poliției.

„Potrivit circumstanţelor cauzei, în timpul întocmirii actelor procesuale de constatare a încălcărilor, polițiștii au atenționat de nenumărate ori șoferii despre consecințele coruperii oamenilor legii, dar aceștia au insistat, aruncând banii în mașina poliției. Oamenii legii au raportat imediat cazul, iar șoferii au fost escortați pentru audieri”, informează Poliția.

De la începutul anului curent au fost înregistrate opt cazuri de corupere activă, iar 13 polițiști au denunțat actele ilegale de mituire.

În acest sens, Poliția vine cu un apel către toţi cetățenii de a conștientiza faptul că darea de mită unui funcţionar public atrage răspunderea penală şi este calificată ca şi – infracţiune de corupere activă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram