Peste o mie de persoane cu dizabilități ai aparatului locomotor vor beneficia de cărucioare fotoliu noi. Acestea vor fi donate de către o organizație de binefacere din Statele Unite ale Americii. De asemenea, instituția va oferi și 360 cârje antibraț, 480 cârje, 140 premergătoare și 120 de suporturi anti-basculant.

Potrivit Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, toate cărucioarele vor fi repartizate beneficiarilor conform listelor prezentate de Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR). În acest context în perioada 14 și 16 mai curent, 26 de tehnicieni și terapeuți au fost instruiți de medici din SUA în procesul de evaluare, asamblare și ajustare a cărucioarelor fotoliu pentru fiecare solicitant individual.

Cărucioarele fotoliu noi au fost donate în cadrul proiectului implementat de Asociația Obștească „Societatea Invalizilor din Republica Moldova”, din partea organizației de binefacere „LDS Charities.Inc”, Statele Unite ale Americii (SUA) și cu sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În anul 2019, Guvernul a  alocat peste trei milioane de lei procurarea cărucioarelor de către CREPOR.  Conform datelor CREPOR, circa 1010 persoane cu dizabilități ale aparatului locomotor sunt în lista de așteptare pentru a fi asigurați cu cărucioare fotolii rulante.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!