/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Racolau tinere din Moldova și le trimiteau la cerșit în Rusia, Ucraina și Belarus

missing
17 mai 2019, ora 11:41

Un presupus grup criminal  format din cetățeni ai Republicii Moldova, ar fi racolat tinere de la noi din țară și le-ar fi trimis la cerșit în Rusia, Ucraina și Belarus. Acțiunile presupusei grupări criminale ar fi avut loc din anul 2003 până în prezent. 

Recent, oamenii legii au reținut șapte persoane din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 35-59 de ani. Ei sunt cercetați pentru trafic de copii.

„Traficanții, urmărind scopul exploatării prin cerşit, prin înşelăciune, sub pretextul angajării la un loc de muncă bine plătit în domeniul vânzărilor, au recrutat mai multe persoane de gen feminin, pe care ulterior le transportau în Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă, unde victimele erau obligate să cerșească în locuri publice.

Astfel, a fost identificată o femeie care, în anul 2003, pe când avea vârsta de 16 ani, a fost recrutată de către suspecți și transportată în Ucraina. Ajunsă în Ucraina, victima a fost deposedată de către suspecți de acte de identitate, iar apoi a fost impusă să practice comerț stradal și cerșit”, informează PCCOCS, într-un comunicat.

Exploatarea victimei a durat 10 ani, timp în care ea a încercat de multiple ori să fugă de infractori, însă de fiecare dată a fost găsită și supusă agresiunilor fizice și psihice din partea traficanților.

De asemenea, contrar voinței sale, victima a fost transportată din Ucraina și în Republica Belarus și Federația Rusă, unde a muncit în stradă, dar și a practicat cerșetoria, în comun cu alte victime originare din Belarus. Banii acumulați de victimă la sfârșitul zilei erau luați de suspecți și utilizați în scopuri personale, iar victimei îi reveneau doar bani pentru alimente.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în cadrul urmăririi penale, la suspecți au fost depistate acte de identitate ale mai multor potențiale victime, documente ce confirmă transferuri bancare către suspecți din afara țării, precum și mijloace bănești în numerar, în sumă totală de peste 700 de mii de lei.

În caz de condamnare, învinuiți riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 20 de ani.

În prezent, investigațiile pe caz sunt în plină desfășurare, în scopul identificării tuturor victimelor infracțiunii, dar și a bunurilor infracționale, obținute de către învinuiți, acestea urmând a fi confiscate, precizează procurorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram