/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Ciubașenco, despre anunțarea lui Usatîi în căutare: „Am aflat din presă. Dacă știam, nu scriam cererea de demisie”

missing
18 mai 2019, ora 15:11

Dmitrii Ciubașenco, vicepreședinte demisionar al Partidului Nostru (PN), spune că a aflat despre faptul că liderul formațiunii Renato Usatîi este dat în căutare de autoritățile ruse ieri, când știrea a apărut în presă. Mai mult, acesta a declarat că, dacă știa despre acest lucru mai înainte, probabil că nu scria cererea de demisie din funcția de vicepreședinte al PN. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Glavnoe, de la postul TVC 21. 

„Am aflat acum două ore, înainte să vin la emisiune, ca și toți. Eu știam că el a vorbit de câteva ori în public, fie pe Facebook, fie la o emisiune, că au avut loc percheziții la el la Moscova și expus așa o presupunere că, posibil acestea se trag de aici, din Chișinău, că ar fi la comanda cuiva, dar eu nu știu ce se întâmplă acolo și, dacă cineva poate să explice ceva, atunci doar el este cel care o poate face”, a spus Ciubașenco.

„Pentru mine a fost o noutate neașteptată, iată acum probabil nu aș fi scris cererea de plecare din funcție (n.r. plecarea din funcția de vicepreședinte al PN), dacă știam despre acest lucru”, a mai spus acesta.

Dmitrii Ciubașenco a anunțat despre plecarea sa din funcția de vicepreședinte al PN marți, 14 mai. Acesta înaintase o cerere către conducerea partidului cu o zi înainte. Motivul care l-a determinat să ia această decizie este, potrivit lui, faptul că partidul a obținut rezultate proaste la alegerile parlamentare din februarie, pentru care se simte responsabil într-o oarecare măsură. Ciubașenco a spus că el va rămâne membru ordinar de partid.

Despre faptul că Renato Usatîi se află în căutare la Moscova a scris aseară Newsmaker.md, cu referire la o informație din baza de date online a Ministerului rus de Interne.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram