/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO.FOTO/ La Chișinău a avut loc Marșul solidarității „Sunt OK”. Susținătorii comunității LGBT au fost întâmpinați cu o contramanifestație

19 mai 2019, ora 13:28

Sute de oameni au ieșit astăzi în centrul Chișinăului pentru a participa la Marșul solidarității „Sunt OK”. Evenimentul are drept scop de a dezvolta în societate toleranța și diversitatea, unicitatea și acceptarea de sine. Manifestanții au fost întâmpinați de un grup de susținători ai familiei tradiționale, printre care erau și preoți, care au cântat cântece bisericești. Coloana, și în acest an, a fost însoțită de un număr impunător de polițiști.

Cu drapelul comunității LGBT și apeluri la solidaritate, manifestanții au mers în marș de la strada Ismail până la intersecția străzilor București cu Maria Cebotari din centrul capitalei. În acest an, nu au fost împărțite tricouri la Marș pentru a lăsa libertate participanților la exprimarea propriei identități, inclusiv prin haine. De aceea, oamenii au fost bineveniți cu simbolurile identitare care îi reprezintă – drapeluri, port național, pancarte, accesorii.

„La acest Marș vom celebra diversitatea, unicitatea, acceptarea de sine și faptul că oricum am fi – de etnii diferite, de identități de gen diferite, de religii diferite, de orientare sexuală diferită, cu viziuni politice diferite, de condiție fizică diferită – suntem ok. Ceea cu ce nu suntem, însă, ok, este ura. Acesta va fi mesajul Marșului din acest an”, se spune într-un comunicat de presă al Centrului GenderDoc-M emis înainte de eveniment.

Coloana manifestanților a fost înconjurată de o „armată” serioasă de polițiști. Aceștia au asigurat protecția participanților la marș până la locul destinației și i-au însoțit până au urcat în autobuze și au plecat din centrul Chișinăului.

Chiar la început de marș, pe strada Ismail, participanții la acțiune au fost întâmpinați cu icoane și mesaje „Sunt gay – nu sunt OK”, „Dumnezeu a creat femeia și bărbatul”, „Stop propaganda homosexuală”.

Asemenea marș al susținătorilor comunității LGBT se organizează deja de câțiva ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram