Sute de oameni au ieșit astăzi în centrul Chișinăului pentru a participa la Marșul solidarității „Sunt OK”. Evenimentul are drept scop de a dezvolta în societate toleranța și diversitatea, unicitatea și acceptarea de sine. Manifestanții au fost întâmpinați de un grup de susținători ai familiei tradiționale, printre care erau și preoți, care au cântat cântece bisericești. Coloana, și în acest an, a fost însoțită de un număr impunător de polițiști.

Cu drapelul comunității LGBT și apeluri la solidaritate, manifestanții au mers în marș de la strada Ismail până la intersecția străzilor București cu Maria Cebotari din centrul capitalei. În acest an, nu au fost împărțite tricouri la Marș pentru a lăsa libertate participanților la exprimarea propriei identități, inclusiv prin haine. De aceea, oamenii au fost bineveniți cu simbolurile identitare care îi reprezintă – drapeluri, port național, pancarte, accesorii.

„La acest Marș vom celebra diversitatea, unicitatea, acceptarea de sine și faptul că oricum am fi – de etnii diferite, de identități de gen diferite, de religii diferite, de orientare sexuală diferită, cu viziuni politice diferite, de condiție fizică diferită – suntem ok. Ceea cu ce nu suntem, însă, ok, este ura. Acesta va fi mesajul Marșului din acest an”, se spune într-un comunicat de presă al Centrului GenderDoc-M emis înainte de eveniment.

Coloana manifestanților a fost înconjurată de o „armată” serioasă de polițiști. Aceștia au asigurat protecția participanților la marș până la locul destinației și i-au însoțit până au urcat în autobuze și au plecat din centrul Chișinăului.

Chiar la început de marș, pe strada Ismail, participanții la acțiune au fost întâmpinați cu icoane și mesaje „Sunt gay – nu sunt OK”, „Dumnezeu a creat femeia și bărbatul”, „Stop propaganda homosexuală”.

Asemenea marș al susținătorilor comunității LGBT se organizează deja de câțiva ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!