Doi ucraineni au fost reținuți la sfârșitul săptămânii trecute de polițiști în zona de frontieră. În primul caz este vorba de un cetățean ucrainean care ar fi încercat să treacă frontieră fără documente. Acesta a precizat că nu avea intenția de a încălca frontiera, ci era în căutarea unor metale uzate. În al doilea caz este vorba de un ucrainean de 51 de ani care ar fi încălcat termenul de ședere în Republica Moldova.

„Pe 18 mai polițiștii au fost sesizați despre prezența unei persoane străine pe direcția localităților Varticovți (Ucr) – Larga (RM). La doar 50 de metri de linia de frontieră a fost observată o persoană de gen masculin care nestingherit a trecut frontiera și se îndrepta spre interiorul țării. Din cercetările de la fața locului s-a constatat că bărbatul nu deține niciun document, dar din spusele sale este cetățean ucrainean, confirmat ulterior de către colegii din Ucraina”, informează Poliția de Frontieră.

Un alt cetățean ucrainean a fost depistat de polițiștii de frontieră din Criva în timp ce traversa ilegal hotarul. Bărbatul a fost reținut ieri, în jurul orei 01:00, în apropiere de punctul de trecere Criva-Mamaliga. În cadrul audierii, individul și-a motivat ilegalitatea comisă prin faptul că depășise termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. După ce a primit  refuzul de intrare în RM, el ar fi încercat să ajungă în țară prin ocolirea punctului de trecere Criva.

În ambele cazuri, cetățenii ucraineni sunt cercetați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Aceștia riscă o amendă în mărime de până la 750 de unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la doi ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!