/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

După ce a anunțat că dizolvă Parlamentul, Vladimir Zelensky a cerut Guvernului ucrainean să demisioneze

missing
20 mai 2019, ora 12:00

După ce a anunțat că dizolvă Parlamentul, noul președinte ucrainean Vladimir Zelensky a cerut Guvernului să demisioneze: „În Cabinetul de Miniștri trebuie să vină oameni noi”, a declarat noul șef de stat. 

„Eu cred că oamenii vor aprecia acest lucru, iar faptul că eu am fost ales demonstrează faptul că cetățenii au obosit de acest sistem și de acești politicieni. Noi vom construi o țară care va oferi locuitorilor alte posibilități, o țară unde toți sunt egali în fața Legii, în care regulile jocului sunt transparente”, a declarat Vladimir Zelensky, în discursul său de la tribuna Radei Supreme.

Tot astăzi, Zelensky a spus că dizolvă Parlamentul, a cerut demisia șefului Serviciului de Securitate, a procurorului general și a ministrului Apărării. De asemenea, noul președinte ucrainean a cerut ca Parlamentul să aprobe legea privind anularea imunității de deputat.

În urma declarațiilor lui Vladimir Zelensky, ministrul Apărării Stepan Poltorak, a scris o cerere de demisie din funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram