/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

La ședința de azi în dosarul lui Șor instanța a dispus ca avocații să prezinte materiale pentru expertiza contabilă-judiciară

missing
20 mai 2019, ora 13:16

La ședința de Judecată de astăzi în dosarul deputatului Ilan Șor, de la Curtea de Apel Cahul, instanța a admis un demers al Centrului Național de Expertize Judiciare prin care aceștia solicită documente suplimentare de la partea apărării, pentru efectuarea expertizei contabile-judiciare. Astfel, magistrații le-au acordat timp avocaților pentru ca aceștia să prezinte materialele solicitate, spun reprezentanții organelor Procuraturii.

L-am contactat pe unul dintre avocații lui Ilan Șor, Iulian Balan, pentru a cere mai multe informații la acest subiect, însă acesta a spus că nu poate vorbi și ne-a rugat să revenim mai târziu.

Efectuarea unei expertize contabile-judiciare în acest dosar a fost solicitată de partea apărării încă anul trecut. Solicitarea a fost admisă de instanța de apel încă în toamna anului trecut și rezultatele acesteia trebuiau să fie gata încă la finele lui 2018.

Am încercat să obținem un comentariu telefonic de la reprezentanții Centrului Național de Expertize Judiciare, care să ne spună mai exact despre ce expertiză este vorba și ce acte suplimentare mai sunt necesare, însă aceștia ne-au spus, înainte să asculte întrebarea noastră, că nu pot oferi asemenea informații la telefon: „Noi nu dăm așa informații. Ni se interzice conform legii. Citiți legea mai întâi de toate”, ne-a spus Iurie Gavriliță, șeful Laboratorului de expertize judiciare economice al Centrului Național de Expertize Judiciare.

Următoarea ședință de judecată în dosarul Șor va avea loc la sfârșitul lunii iunie.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram