/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Nici Igor Dodon, nici Pavel Filip nu participă la ceremonia de inaugurare a președintelui Ucrainei, Vladimir Zelensky

missing
20 mai 2019, ora 10:09

Nici președintele Igor Dodon și nici premierul Pavel Filip nu participă la ceremonia de investire a noului președinte al Ucrainei, Vladimir Zelensky. La eveniment este prezent doar ministrul de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi.

Potrivit Ministerului de Externe al Republicii Moldova, Pavel Filip nu poate participa la eveniment din motive de sănătate.

„Autoritățile de la Kyiv au lansat o invitație de participare la ceremonia de inaugurare a președintelui nou-ales al Ucrainei în adresa Prim-ministrului Republicii Moldova, care din motive de sănătate nu poate fi prezent la eveniment. Reieșind din aceste circumstanțe la ceremonia de inaugurare Republica Moldova va fi reprezentată de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene”, anunță Ministerul de Externe într-un comunicat.

La ceremonia de investire în funcție a lui Vladimir Zelensky sunt prezenți mai mulți președinți de state, printre care președintele Gerogiei, al Letoniei, al Kazahstanunului ș.a. De la eveniment lipsește și președitele Rusiei, Vladimir Putin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram