/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Noul președinte al Ucrainei cere demisia procurorului general, a șefului Serviciului de Securitate și a ministrului Apărării

missing
20 mai 2019, ora 11:24

Vladimir Zelensky, noul președinte al Ucrainei, a cerut astăzi, de la tribuna Radei Supreme, demisia procurorului general al Ucrainei, Iurii Lutsenko, al șefului Serviciului de Securitate (n.r. SBU) Vasilii Gritsak, și a ministrului Apărării, transmite Rbc.ua.

În același context, Zelensky a spus că Legislativul ucrainean trebuie să adopte Legea privind anularea imunității parlamentare.

„Vreau să adoptați Legea privind anularea imunității de deputat, pentru ca aceștia să fie trași la răspundere pentru îmbogățire ilicită. Solicit Parlamentului să-l demită din funcție pe șeful Serviciului de Securitate, pe procurorul general și pe ministrul Apărării”, a declarat Vladimir Zelensky în discursul său.

Tot azi, Zelensky a declarat că dizolvă Parlamentul ucrainean.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram