/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reparații la o rețea termică de la Telecentru. Locatari de pe patru străzi, deconectați temporar de la livrarea apei calde

20 mai 2019, ora 09:05

O rețea termică de pe șoseaua Hîncești din cartierul Telecentru al capitalei a intrat în reparație. Potrivit reprezentanților Termoelectrica, proiectul prevede înlocuirea a circa 500 metri de conductă termică cu diametrul nominal 500 mm, cu un termen de exploatare de peste 30 de ani, cu una nouă, modernă și eficientă energetic.

Decizia de realizare a acestor lucrări a fost luată pe motivul că în ultimii ani, pe acest segment, au fost înregistrate mai multe avarii, în special în perioada rece a anului, spun angajații Termoelectrica.

„Încrederea consumatorilor serviciilor Termoelectrica în calitate și siguranță este miza pe care ne bazăm deciziile de modernizare. Prin această lucrare, vom spori eficiența sistemului de termoficare și vom minimaliza riscul de avarieri în plin sezon de încălzire”, a menționat directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Lucrările de modernizare a tronsonului de rețea termică din șos. Hâncești fac parte din Planul de Investiții pentru anul 2019 și vor dura până la sfârșitul lunii iunie. În contextul acestor lucrări, unele blocuri din șos. Hâncești, Drumul Viilor, Pietrarilor și Ialoveni sunt în deconectare de la serviciile de livrare a energiei termice pentru prepararea apei calde în perioada 20 mai-12 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram