/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Alte inundații în Nordul țării! Curți, berciuri și grădini din Rîșcani și Soroca, pline cu apă

missing
21 mai 2019, ora 12:00

Alte localității din Nordul țării au fost ieri inundate. Apa de ploaie a pătruns în curțile, beciurile și chiar în casele oamenilor. Salvatorii au fost chemați în ajutor în cel puţin 20 de cazuri pentru evacuarea apelor. 

Potrivit salvatorilor, cele mai multe solicitări au fost înregistrate în raionul Rîşcani, unde salvatorii au pompat apa din opt gospodării particulare. Tot pompierii au fost solicitaţi pentru a evacua apei care a pătruns în subsolul grădiniţei din localitatea Zăicani raionul Rîşcani, iar în localitatea Rubelniţa, Soroca, angajaţii IGSU au curăţat nămolul care a afectat opt fântâni din sat.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în localităţi din raioanele Ocniţa, Sîngerei, Drochia, Edineţ, Călăraşi, Rezina şi Ungheni. În urma precipitaţiilor înregistrate au fost afectate mai multe hectare de culturi agricole. La moment comisiile pentru situaţii excepţionale lucrează în tern pentru estimarea prejudiciilor înregistrate, informează IGSU.

La același subiect:

/VIDEO/ Blestemul apelor. Ploile abundente au inundat zeci de gospodării din satele Donici și Camencea, din raionul Orhei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram