/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Iurie Chirinciuc, condamnat zilele trecute la închisoare cu executare, a plecat din țară, potrivit lui Dorin Chirtoacă

21 mai 2019, ora 13:31

Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal (PL), spune că Iurie Chirinciuc, membru PL și fost ministru al Transporturilor, care a fost condamnat zilele trecute la trei ani de închisoare cu executare, se află acum la Iași, România. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, organizată astăzi de Dorin Chirtoacă.

„Domnul Chirinciuc acum se află la Iași, acolo unde-și are familia. Am vorbit cu dumnealui, ținem legătura. Din punctul nostru de vedere Iași nu este peste hotare și, în general, Moldova și România trebuie să fie o țară”, a spus Dorin Chirtoacă.

Mai mult, Dorin Chirtoacă afirmă că procurorii au cerut instanței la ultima ședință de la Curtea de Apel, condamnarea lui Chirinciuc la trei ani de închisoare cu suspendare, însă judecătorii l-au condamnat la închisoare cu executare.

„Ce a făcut instanța? S-a pronunțat pe cu totul altceva decât a cerut Procuratura. La fel a fost și anul trecut când au fost invalidate alegerile locale noi din Chișinău”, a mai spus președintele PL.

Iurie Chirinciuc a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de magistrații Curţii de Apel Chişinău, acum cinci zile, după ce a contestat decizia primei instanțe, prin care acesta fusese condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram