/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ PSRM nu a venit la ședința specială a Parlamentului, organizată de ACUM. Sandu: „Am mai făcut o încercare...”

missing
21 mai 2019, ora 14:12

Fracțiunea PSRM nu a venit azi la ședința specială a Parlamentului, organizată de fracțiunile Blocului ACUM. „Am mai făcut o încercare de deblocare a situației din actualul Parlament”, a spus Maia Sandu, copreședinta blocului.

„Am propus întrunirea deputaților într-o ședință specială pentru a iniția procesul de desemnare a organelor de conducere a Parlamentului și a a vota pachetul de legi antioligarhice, menite să elibereze statul din captivitate”, a spus Sandu.

Deputata a mai spus că peste o săptămână fracțiunile din Blocul ACUM vor organiza o nouă consultare publică, la care va fi pusă în discuție o nouă lege din „pachetul antioligarhic”: „Și anume modificările pe care le propunem la Legea procuraturii”, a menționat președinta PAS.

„Un alt subiect pe care l-am fi putut discuta astăzi ar fi fost situația patentarilor”, a mai spus Năstase, făcând referire la deținătorii de patente, cărora le expiră dreptul de a vinde în baza acestor acte la finele acestui an.

Deputații din Blocul ACUM i-au invitat pe cei din fracțiunea PSRM astăzi, la ora 14:00, la o sesiune specială a Parlamentului.

La rândul său, reprezentanții Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au spus că propunerea de astăzi a blocului ACUM de a organiza ședința Parlamentului este nefondată și că nu merită să fie luată în considerare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram