/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Avertisment pentru mai multe localități din Estul Republicii Moldova, după o decizie luată de autoritățile din Ucraina

missing
22 mai 2019, ora 14:33

Mai multe localități din Estul Republicii Moldova se află sub avertizarea de cod galben de ieșire a apei în luncă, după ce Agenția Resurselor de Apă din Ucraina a decis să mărească volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsc (r. Nistru) pâna la 1100 m3/s.

În acest context, Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) avertizează despre riscul de creștere în continuare a nivelului apei față de nivelul din data 22 mai 2019 pe sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari cu 1.2 – 1.8 m.

„Izolat în locurile joase apa va ieşi în luncă. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor prognozate, Serviciul va actualiza prezentul mesaj prin avertizări hidrologice ulterioare”, se menționează în mesajul SHS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram