/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

După Sîrbu, și Alaiba spune că va face o solicitare de informații de la FISC: „Să vedem câte impozite achită miliardarii”

missing
22 mai 2019, ora 10:17

După ce deputatul democrat Sergiu Sîrbu a anunțat că a solicitat de la Serviciul Fiscal informații despre modul în care deputații din Blocul ACUM își achită impozitele, și Dumitru Alaiba, deputat în fracțiunea PAS Blocul ACUM, spune că va face o solicitare similară, cu privire la ceilalți membri ai Parlamentului. „Să vedem câte impozite achită miliardarii”, a comentat Alaiba.

„Mă bucur că Sergiu Sîrbu şi-a revenit după contuzia cerebrală şi a făcut prima interpelare, din câte se pare – să ceară de la Fisc informație câte impozite au plătit membrii blocului ACUM. Foarte bună întrebare. Regretabil e faptul că nu are încredere în munca Fiscului, la moment controlat de Partidul Democrat”, a mai scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Sergiu Sîrbu spune că a solicitat informații de la Serviciul Fiscal, cu privire la veniturile celor 26 de deputați din Blocul ACUM. Acesta cere instituției să-l informeze despre impozitele pe venit şi sumele de bani vărsate în fondul social şi cel de asigurări medicale obligatorii de către deputații de la ACUM.

Mai mult, potrivit aceleiași surse, Sîrbu s-a adresat și autorităților din Germania, cu solicitarea de a i se oferi informații despre veniturile președintelui fracțiunii ACUM Platforma DA, Andrei Năstase, pe care acesta le-a obținut pe teritoriul acestui stat în ultimii zece ani și ce impozite a achitat; dacă Năstase a obţinut permis de şedere sau oricare drepturi de muncă pe teritoriul Germaniei; dacă lista proprietăţilor declarate de liderul PPDA în Germania corespunde cu cea prezentată în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram