/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenco va fi cercetat pentru trădare de patrie

22 mai 2019, ora 09:49

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenco va fi cercetat pentru trădare de patrie. Un demers în acest sens a înaintat fostul adjunct al șefului administrației prezidențiale de pe vremea lui Victor Ianukovici, Andrei Portnov, scrie Rbc.ru. La baza demersului este incidentul din Strâmtoarea Kerci, de acum aproximativ jumătate de an.

Biroul de investigații al Ucrainei a pornit să-l cerceteze pe fostul președinte ucrainean pentru „posibilă trădare de patrie, săvârșită de primele persoane în stat”, scrie sursa citată.

În opinia lui Andrei Portnov, Petro Poroșenco trebuie să răspundă în fața instanței pentru mai multe capete de acuzare, printre care preluarea puterii de stat, trădare de patrie și depășirea atribuțiilor de serviciu de către un militar sau un reprezentant aș autorităților publice.

Amintim că, pe 25 noiembrie, în Strâmtoarea Kerci s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militari ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari, și au reținut trei nave ucrainene. La rândul ei, Ucraina califică incidentul drept o provocare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram