/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Igor Dodon a făcut o nouă adresare la Curtea Constituțională: „Vremea poshlo!”

missing
22 mai 2019, ora 11:07

Președintele Igor Dodon s-a adresat din nou la Curtea Constituțională (CCM) cu solicitarea ca judecătorii constituționali să se expună, când expiră termenul care-i permite să dizolve Parlamentul și să se organizeze anticipate.

„Astăzi m-am adresat la CCM pentru a avea claritate care este termenul limită; de când se încep acele trei luni – de pe data de 9 martie, când au fost aprobate rezultatele de către CCM sau de pe 21 martie, când a fost prima ședință de constituire. Cel mai probabil, mai sunt doar două săptămâni. Dacă în aceste două săptămâni nu găsiți limbă comună, nu creați majoritate parlamentară, atunci eu voi fi nevoit să dizolv Parlamentul și consecințele să vi le asumați. Vremea poshlo! (n.r. a început numărătoarea inversă), a spus Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Constituția prevede că, dacă timp de trei luni Parlamentul nou-ales nu adoptă legi și nu investește un nou Guvern, șeful statului este în drept să dizolve Parlamentul, după ce consultă fracțiunile.

Vezi și: 

/OPINIE/ PSRM, PD și ACUM – cine are de pierdut și cine, de câștigat în cazul anticipatelor. Ce surpriză ar putea aduce un nou scrutin

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram