/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul European pentru Literatură 2019, cu romanul „Grădina de Sticlă”

missing
23 mai 2019, ora 06:25

Jurnalista și scriitoarea Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul European pentru Literatură, cu romanul „Grădina de sticlă”. Ea este printre cei 14 scriitori din diverse țări europene, care s-a ales cu acest premiu în 2019. 

Tatiana Țîbuleac a fost nominalizată din partea României, alături de alți patru scriitori: Augustin Cupșa (Așa să crească iarba pe noi); Tudor Ganea (Porci), Alina Pavelescu (Sindromul Stavroghin) și Bogdan Alexandru Stănescu (Copilăria lui Kaspar Hauser).

„Vă mulțumesc tuturor celor care vă bucurați împreună cu mine. Un singur premiu, două țări fericite. Grădina de sticlă este (și) despre asta”, a scris Tatiana Țîbuleac pe pagina ei de Facebook.

Iată cine sunt cei 14 câștigători ai Premiului European pentru Literatură 2019:

LAURA FREUDENTHALER – Austria;
PIIA LEINO – Finlanda;
SOPHIE DAULL – Franța;
BEQA ADAMASHVILI – Georgia;

TATIANA ȚÎBULEAC – România;

NIKOS CHRYSSOS – Grecia;
RÉKA MÁN-VÁRHEGYI – Ungaria;
DAINA OPOLSKAITĖ – Lituania;
MARTA DZIDO – Polonia;
IVANA DOBRAKOVOVÁ – Slovacia;
HASKA SHYYAN – Ucraina;
MELISSA HARRISON – Marea Britanie.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură se acordă anual, începând cu anul 2008, unor scriitori contemporani de opere de ficțiune aflați la debut, din fiecare țară participantă la programul Europa Creativă (2014-2020).

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram