/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Un băiat de 17 ani, din Comrat, s-a înecat ieri. S-a dus cu amicii la scăldat la iazul din sat...

23 mai 2019, ora 08:43

Un băiat de 17 ani s-a înecat în după-amiaza zilei de ieri, în lacul din satul Svetlîi raionul Comrat. 

Salvatorii spun că băiatul a mers cu un grup de colegi şi prieteni pentru a se scălda în iazul din prejma satului: „Minorul a intrat primul în apa şi a îndemnat şi alţi adolescenţi să-i urmeze cale. În scurt timp acesta a mers mai departe şi nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă. Panicaţi copii au alertat localnicii, iar la ora 16.35 a fost recepţionat apelul de urgenţă la Serviciul 112”, informează IGSU.

La faţa locului au intervenit scafandrii Detașamentului salvatori şi pompieri Comrat, care au reuşit să scoată la suprafaţa corpul neînsufleţit al băiatului.

Acum câteva zile un alt minor, în vârstă de 10 ani, şi-a pierdut viaţa într-un bazin acvatic din localitatea Cunicea, raionul Floreşti.

În acest context IGSU atenționează oamenii să nu permită minorilor aflarea de unii singuri în prejma bazinelor acvatice. Mai mult, este contraindicat scăldatul în locuri neautorizate şi în lacuri care nu sunt dotate cu staţii de salvare.

De la începutul anului șapte persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice, dintre care doi minori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram