/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ În septembrie, la Botanica va fi redeschisă o grădiniță-creșă. Ce capacitate va avea

24 mai 2019, ora 18:38

Grădinița nr. 79 din sectorul Botanica al capitalei va fi reparată. Redeschiderea instituției este prevăzută pentru 15 septembrie curent. Grădinița urmează a fi frecventată de șase grupe de copii, inclusiv de creșă. Costul lucrărilor este de 5,6 milioane lei.

Este vorba de Instituția de Educație Timpurie (IET) nr. 79 de strada N. Zelinski, 28/7. Startul lucrărilor de renovare fost dat astăzi. Astfel, urmează a fi efectuată reparația capitală a acoperișului, consolidarea pereților, schimbarea tâmplăriei și a rețelelor inginerești, reparația bucătăriei și a grupurilor sanitare, conectarea la utilități, amenajarea pavilioanelor și a teritoriului grădiniței, informează Primăria Capitalei.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a inspectat astăzi șantierul. „La solicitarea Primăriei a fost făcută expertiza tehnică a clădirii, care a arătat că aceasta mai poate fi utilizată. În consecință, municipalitatea a prevăzut bani în buget pentru valorificarea imobilului și respectiv, redeschiderea instituției”, a precizat edilul-șef.

Acesta este cea de-a patra IET din capitală care urmează a fi redeschisă în acest an după renovare și va avea o capacitate de 120 de locuri.

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram