Fostul premier Iurie Leancă, susține că singur a achitat studiile fiului său și că nu a apelat la ajutorul cuiva în acest sens. Despre aceasta politicianul a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

„Eu mi-am plătit studiile, nu am ajuns la cherema cuiva ca să plătească studiile pentru copilul meu. Sper că în curând voi putea veni cu detalii pe care le-am prezentat încă în 2016 procuraturii și nu au avut întrebări pe acest subiect”, a susținut fostul premier.  Întrebat de jurnaliști când va prezenta aceste detalii, politicianul a declarat că nu ține doar de competența sa și că nu are ce ascunde.

Potrivit președintelui organizației de tineret a Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Ion Ranga, firma din numele căreia s-au făcut transferuri pentru achitarea studiilor peste hotare a fiului lui Iurie Leancă nu aparținea la acel moment lui Ilan Șor.

Potrivit unei investigații făcute anul trecut de Jurnal TV, fiul mai mic al lui Iurie Leancă ar fi învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă ar fi plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. Anterior, rugat să comenteze acest subiect, Iurie Leancă a spus că extrasele bancare prezentate de jurnaliști ar minți. La rândul său, Ilan Șor, când a fost întrebat dacă a achitat sau nu studiile fiului lui Iurie Leancă, a spus că nu-și amintește.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!