/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Leancă spune că-l umflă râsul când aude de o majoritate dintre ACUM și PSRM. Afirmă că unica soluție e o alianță dintre ACUM și PD

24 mai 2019, ora 16:15

Fostul premier Iurie Leancă susține că criza politică din Republica Moldova ar putea fi depășită printr-o alianță dintre Partidul Democrat și Blocul Acum. Politicianul îi îndeamnă pe reprezentanții ambelor formațiuni politice să se așeze la o masă de discuții. În opinia lui, alte soluții nu există. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

„Trei luni au trecut și văd că e așa de liniștită apa pe malul Bâcului, încât nu-mi dau seama dacă e liniște înainte de furtună sau vom ajunge la termenul limită și vor fi declarate alegeri anticipate. Toate guvernele din 2009 încoace au fost de centru dreapta. Nu a fost nici o majoritate fără PD și cei din ACUM dacă tot sunt ei pro-europeni, atunci ar trebui să demonstreze de la început acest lucru”, a susținut fostul premier în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Iurie Leancă s-a arătat mirat de faptul că Blocul ACUM intenționează să creeze o majoritate cu Partidul Socialiștilor. „Această evitare din partea ACUM pentru socialiști și discuții că împreună cu socialiștii vor construi aici un sistem bazat pe valori occidentale, mă umflă râsul”, a declarat Iurie Leancă.

Președintele Igor Dodon s-a adresat recent la Curtea Constituțională cu solicitarea ca judecătorii constituționali să se expună, când expiră termenul care-i permite să dizolve Parlamentul și să se organizeze anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram