/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Năstase: Așteptăm pe ultima sută de metri ca din partea socialiștilor să apară voința politică

missing
24 mai 2019, ora 08:46

Președintele Partidului Platforma DA (PPDA), Andrei Năstase, spune că cei din Blocul ACUM așteaptă încă de la Partidul Socialiștilor (PSRM) „voința politică” pentru a depăși criza legată de faptul că Parlamentul rămâne nefuncțional mai mult de două luni. 

„Este nevoie de voință politică și noi voință politică avem, așteptăm și din partea socialiștilor ca această voință politică, iată pe ultima sută de metri, să apară, această determinare, acest curaj și, de ce nu, ceva caracter”, a spus Andrei Năstase la emisiunea Important de la TVC 21.

Tot aseară, președintele Igor Dodon a spus, la un alt post de televiziune, că în opinia sa, o decizie cu privire la crearea unei majortăți parlamentare va fi luată pe ultima sută de metri, mai exact, în perioada 3-7 iunie, înainte să expire termenul prevăzut de Constituție și înainte ca Legea supremă să-i permită șefului statului să dizolve Parlamentul și să fie organizate alegeri anticipate. Dodon a mai spus că la începutul lunii iunie ar putea fi organizată o nouă ședință a Consiliului republican al PSRM la care aceștia să decidă cum vor proceda mai departe, în condițiile în care nu au reușit să dialogheze cu cei de la ACUM despre crearea unei majorități parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram