/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ultima oră! Asociația Judecătorilor are un nou președinte. Care este trecutul magistratului

missing
25 mai 2019, ora 11:54

Asociația Judecătorilor din Republica Moldova și-a ales astăzi un nou președinte. Acesta a devenit Vladislav Clima. Acesta a avut doar un singur concurent pentru aceeași funcție – Victoria Sănduță. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul adunării generală a judecătorilor.

Vladislav Clima l-a înlocuit în această funcție pe Ion Druță.

Din anul 2017, Vladislav Clima ocupă funcția de judecător al Curții de Apel Chișinău. Anterior acesta a ocupat funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. Acesta este fiul lui Nicolae Clima, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul judecător a fost de-a lungul timpului ținta mai multor acuzații.

Vladislav Clima este unul dintre cei trei judecători ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate.

Preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova este ales pe un termen de patru ani și poate deţine această funcţie pe durata a două mandate consecutive.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram