/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Petru Cărare, cunoscutul scriitorul și dramaturg din Moldova, s-a stins din viață

27 mai 2019, ora 16:06

Scriitorul, prozator, publicist și dramaturg din Republica Moldova Petru Cărare s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Despre asta a anunțat fostul deputat în parlamentul Republicii Moldova, Vasile Soimaru pe pagina sa de Facebook. 

Petru Cărare s-a născut la data de 1, Zaim, raionul Căușeni, Moldova.

Acesta este cunoscut în mod special ca scriitor pentru copii. Versurile sale destinate copiilor și adolescenților sunt considerate de o integritate și valoare educațională deosebită. A publicat mai mult de zece cărți pentru copii, dezvoltând în unele din ele personajul ionică Tropoțel, un copil un pic fricos și precaut, dar spiritual și destul de ingenios. În poeziile pentru copii, cu scopul de a educa și copiii și adulții, Cărare evidențiază prin dialoguri vii trăsături psihologice și modalități de existență și exprimare a copiilor.

A scris piesa Drum deschis, montată la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram