/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

PAS și PCRM, obligate să prezinte Raportul privind gestiunea financiară. Ce nereguli a depistat CEC

28 mai 2019, ora 15:25

Comisia Electorală Centrală (CEC) a analizat rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru anul 2018. În acest context, CEC a obligat Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova să prezinte Raportul de audit privind gestiunea financiară pentru anii 2016-2018.

Comisia a atenționat partidele politice asupra obligației de a completa Raportul privind gestiunea financiară și registrele aferente în corespundere cu prevederile legale.

Potrivit CEC, în urma examinării informațiilor conținute în rapoarte, Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic „Frontul Salvării Moldovei” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova au fost obligate să prezinte, în termen de 15 zile, Registrul cotizațiilor de membru de partid în formatul stabilit de Comisie, iar Partidul Politic „Frontul Salvării Moldovei”, în același termen, Registrul donațiilor de la persoane juridice.

Potrivit hotărîrii aprobate de CEC, informația privind donațiile de la persoane fizice ce depășesc suma de 75 mii lei va fi transmisă Serviciului Fiscal de Stat pe lângă Ministerul Finanțelor în vederea examinării sub aspectul declarării surselor de venit sau obligațiilor fiscale ce decurg din acestea.

CEC va remite hotărârea spre informare Ministerului Justiției, Curții de Conturi și Agenției Servicii Publice. De asemenea, aceasta va fi remisă spre informare și executare partidelor politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram