/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Un polonez, prins la frontieră cu două permise de conducere false. Unul de tip suvenir, altul scos la imprimantă

28 mai 2019, ora 11:34

Un polonez este cercetat de polițiști după ce s-ar fi prezentat la punctul de trecere Giurgiulești – Reni cu două permise de conducere false. Audiat de polițiști, individul a comunicat că unul din documente l-a procurat de la un magazin specializat de suvenire din Polonia, iar celălalt l-a confecționat singur utilizând o imprimantă color.

„Polonezul făcea parte dintr-un grup de motocicliști care s-au prezentat pe sensul de intrare în țară pentru a le fi autorizată traversarea în scop turistic. Individul se afla la ghidonul unei motociclete de marca BMW. Fiindu-i solicitat să prezinte actele ce atestă dreptul de a conduce mijlocul de transport, ultimul a oferit un permis de conducere caracteristic celor eliberate de instituția de drept din Anglia”, informează polițiștii de frontieră.

Potrivit oamenilor legii, în timpul verificării au apărut suspiciuni referitor la autenticitatea actului și anume lipsa elementelor de protecție a indicat ne-validarea acestuia. Conducătorul auto a mai prezentat un alt permis de conducere de tip vechi, care ar fi eliberat de către autoritatea Poloneză. Cu ajutorul tehnicii din dotare și acesta s-a constatat a fi neveridic.

Actele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals în actele oficiale.

Conducătorul motocicletei a fost înlăturat de la ghidonul motocicletei. Acesta și-a continuat deplasarea în calitate de pasager. Conducerea motocicletei a fost preluată de un prieten de al său din grupul de motocicliști care poseda actul necesar autentic ce atestă dreptul de conducere a motocicletelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram