/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Defecte tehnice în sistemul de frânare și lipsa truselor medicale. Ce încălcări au mai depistat polițiștii la șoferii de taxi

missing
28 mai 2019, ora 10:54

Patru administratori de firme de taxi au fost sancționați cu amendă în mărime de trei mii de lei fiecare, pentru că ar fi admis circulația pe traseu a autovehiculelor ce nu corespund normelor de exploatare. Amenzile au fost aplicate urmare a verificărilor efectuate de polițiști pe teritoriul capitalei în perioada 20 și 31 mai curent. 

„În cadrul operaţiunii speciale „TAXI” au fost întocmite 28 procese-verbale cu privire la contravenţii, ridicate șapte plăcuțe de înmatriculare, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 450 lei până la 600 lei . În acest sens, șoferii au fost atenționați la înlăturarea imediată a încălcărilor depistate”, informează Poliția Capitalei.

De asemenea, în urma verificărilor desfășurate, polițiștii au depistat 34 de încălcări de exploatarea a automobilelor, cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, autovehicule reutilate fără autorizația de rigoare, lipsa truselor medicale şi a stingătoarelor, precum şi certificate de competenţă profesională nevalabile, reutilarea unităților de transport neautorizate.

Pe parcursul operațiunii au fost controlați 128 de taximetriști, cărora le-au fost verificate actele obligatorii de conducere a autovehiculelor, în special certificatele de competență profesională, starea tehnică a automobilului, precum şi prezența obligatorie a echipamentului necesar (trusele medicale,stingătoarele).

Acțiunile polițiștilor au avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, respectarea regulilor de circulație rutieră, de exploatare a unităților de transport și legalitatea actelor pe care le dețin conducătorii auto asupra unității de transport pe care o conduc.

Poliţia Capitalei avertizează şoferii transportului public de a asigura buna funcționare a autovehiculelor. Potrivit oamenilor legii, acţiuni de acest gen vor fi desfășurate permanent, în vederea sancționării celor ce nu se conformează cerințelor prevăzute de lege.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram